Pilaf cu ardei – de post
PrinteazaPilaf cu ardei – de post
Ingrediente:
- 3-4 ardei graşi (merge şi cu aceia pe care i-ai pus la congelator)
- 1 cană orez
- sare
- piper
- 2 cepe
- pătrunjel verde
- pastă de tomate
- ulei
Mod de preparare:
Pilaf cu ardei – de post: Tai ardeii felii subţiri şi îi pui într-o cratiţă în care ai încins 3-4 linguri ulei. Adaugi pasta de tomate (2 linguri), subţiezi cu apă, sărezi şi piperezi după gust, apoi amesteci bine şi laşi să fiarbă înăbuşit.
Separat, într-o altă cratiţă, pui în 3-4 linguri de ulei orezul (spălat şi curăţat) împreună cu ceapa tocată mărunt şi laşi pe foc, amestecând mereu până se rumeneşte. Adaugi aproximativ 1 l apă şi laşi să fiarbă înăbuşit.
Când orezul e aproape fiert adaugi în cratiţă ardeiul călit şi dai la cuptor până scade bine sosul. Garniseşti cu pătrunjel verde şi îl poţi servi cald sau rece.
Pofta buna!