Pilaf cu ardei – de post

Printeaza

Pilaf cu ardei – de post

Ingrediente:

  • 3-4 ardei graşi (merge şi cu aceia pe care i-ai pus la congelator)
  • 1 cană orez
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • pătrunjel verde
  • pastă de tomate
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pilaf cu ardei – de post: Tai ardeii felii subţiri şi îi pui într-o cratiţă în care ai încins 3-4 linguri ulei. Adaugi pasta de tomate (2 linguri), subţiezi cu apă, sărezi şi piperezi după gust, apoi amesteci bine şi laşi să fiarbă înăbuşit.

Separat, într-o altă cratiţă, pui în 3-4 linguri de ulei orezul (spălat şi curăţat) împreună cu ceapa tocată mărunt şi laşi pe foc, amestecând mereu până se rumeneşte. Adaugi aproximativ 1 l apă şi laşi să fiarbă înăbuşit.

Când orezul e aproape fiert adaugi în cratiţă ardeiul călit şi dai la cuptor până scade bine sosul. Garniseşti cu pătrunjel verde şi îl poţi servi cald sau rece.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.