Pilaf aromat cu praz
PrinteazaPilaf aromat cu praz din: praz, cartof, orez, ulei, patrunjel, sare, piper.
- 4 tire praz
- 1 cartof mare
- 1,5 l supă de legume
- 1 cană orez
- 4 linguri ulei
- 1 legătură pătrunjel
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală firele de praz, se separă partea albă de cea verde şi ambele se taie rondele. Intr-o tigaie cu ulei încins, se călesc rondelele verzi.
Rondelele albe de praz se rumenesc separat, tot în ulei, se adaugă apoi peste ele cartoful curăţat de coajă, spălat şi tăiat felii şi se completează cu supa de legume. Se lasă să fiarbă totul la foc moderat.
Când legumele sunt fierte, se pasează prin sită sau cu un mixer vertical, se adaugă orezul înmuiat în prealabil în apă timp de cel puţin 15 minute şi câte puţină supă, amestecând la foc moderat, până ce orezul fierbe, se înmoaie şi înfloreşte.
Apoi se potriveşte pilaful de sare şi piper, după gust.
Se pune orezul pe un platou, dându-i formă circulară cu ajutorul manşetelor decorative şi apoi se garniseşte cu rondelele verzi de praz călite şi pătrunjel proaspăt tocat fin.
Pofta buna!