Arpacas cu usturoi din: arpacas, ulei, ceapa, ardei, bulion, cimbru, rosii, piper, vin, usturoi. Ingrediente: 500 g arpacaş 1,5 l apă ulei sare 5 cepe 3 ardei graşi 100 g bulion 500 g roşii cimbru piper 100 ml vin 3-4 căţei usturoi Mod de preparare: Speli arpacaşul în mai multe ape şi-l fierbi pe foc […]
Pilaf de arpacaş cu lămaie
PrinteazaO reteta delicioasa de pilaf cu: ulei de masline, ceapa verde, morcov, telina, usturoi, arpacas, cimbru, lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 lingură ulei de măsline
- 3 cepe verzi
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 1 căţel usturoi
- 225 g arpacaş
- cimbru
- coaja şi sucul de la 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă mărunt ceapa verde, morcovii şi ţelina.
Se călesc în ulei încins până ce se rumenesc uşor.
Arpacaşul se spală în apă rece în mai multe rânduri. Se scurge şi se adaugă la legumele călite.
Se lasă la foc mediu spre mic, timp de 1 minut.
Se adaugă 600 ml apă şi se lasă să dea în clocot. Apoi se adaugă coaja de lămâie şi cimbrul.
Se reduce focul, se acoperă oala şi se lasă la fiert până ce arpacaşul este aproape moale, iar lichidul s-a absorbit bine.
La final se adaugă zeama de lămâie şi se asezoneaiză după gust.
Se poate servi şi rece, cu nuci şi stafide.
Pofta buna!
poate iti place si:
Arpacas sarbesc
Arpacas sarbesc din: arpacas, ulei, ceapa, ardei, bulion, cimbru, rosii, piper, vin, usturoi. Ingrediente: 500 g arpacaş 1,5 l apă ulei sare 5 cepe 3 ardei graşi 100 g bulion 500 g roşii cimbru piper 100 ml vin 3-4 căţei usturoi Mod de preparare: Speli arpacaşul în mai multe ape şi-l fierbi pe foc […]
Salata de arpacas cu legume
Salata de arpacas cu legume din: arpacas, sare, fasole, rosii, usturoi, busuioc, menta, branza, ulei. Ingrediente: 300 g arpacaş 1 praf de sare 150 g fasole verde 600 g roşii tăiate cuburi 2 căţei de usturoi tocati 6 frunze de busuioc 3 frunze de mentă 200 g brânză cottage 6 linguri ulei de măsline Mod […]
Pofta buna!