Pilaf banatean cu legume
PrinteazaPilaf banatean cu legume din: orez, telina, dovlecel, gogosar, morcov, ceapa, rosie, vanata, ardei, usturoi, ulei, patrunjel, marar, sare, piper.
- 500 g orez
- 1 ţelină
- 1 dovlecel
- 1 gogoşar
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 roşie
- 1 vânătă
- 1 ardei
- 2-3 căţei de usturoi
- ulei
- 1 legătură de pătrunjel şi mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Orezul se spală în mai multe ape. Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se căleşte în ulei.
Se adaugă ţelina, morcovul curăţate şi date pe râzătoare, ardeiul şi gogoşarul tăiaţi subţire, roşia, vânătă şi dovlecelul tăiate mărunt. Se adaugă orezul, piper, sare şi 1 l de apă.
Când începe să clocotească, se pune usturoiul tăiat felii şi se dă la cuptor. Se serveşte presărat cu verdeaţă tocată mărunt.
Pofta buna!