Pilaf banatean cu legume

Printeaza

Pilaf banatean cu legume din: orez, telina, dovlecel, gogosar, morcov, ceapa, rosie, vanata, ardei, usturoi, ulei, patrunjel, marar, sare, piper.

Ingrediente:Pilaf banatean cu legume

  • 500 g orez
  • 1 ţelină
  • 1 dovlecel
  • 1 gogoşar
  • 1 mor­cov
  • 2 cepe
  • 1 roşie
  • 1 vânătă
  • 1 ardei
  • 2-3 căţei de usturoi
  •  ulei
  • 1 legătură de pătrunjel şi mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Orezul se spală în mai multe ape. Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se căleşte în ulei.

Se adaugă ţelina, morcovul curăţate şi date pe râzătoare, ardeiul şi gogoşarul tăiaţi subţire, roşia, vânătă şi dovlecelul tăiate mărunt. Se adaugă orezul, piper, sare şi 1 l de apă.

Când în­cepe să clocotească, se pune usturoiul tăiat felii şi se dă la cuptor. Se serveşte presărat cu ver­deaţă tocată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.