Pilaf bulgăresc cu măruntaie de miel
PrinteazaPilaf bulgăresc cu măruntaie de miel
- măruntaiele şi intestinele de la un miel potrivite de mare
- 2 linguri untură
- 11/2 pahar orez
- 2 cepe
- 3 pahare apă
- sare
- 1/2 linguriţă piper
Mod de preparare:
Intestinele se spală, se rad, se întorc pe partea interioară,se mai spală în cîteva ape, se freacă cu sare şi se spală din nou. Apoi se taie în bucăţi mici.
Tot astfel se taie inima, ficatul, plămînii şi rinichii (spălaţi şi curăţaţi de grăsimea din interior). Se pune totul într-o cratiţă la fiert,împreună cu o ceapă tăiată foarte mărunt, sarea, piperulşi apa.
Cînd începe să clocotească, se spumeazăşi se adaugă orezul spălat şi uşor prăjit în untură.
După ce dă un clocot,două, se dă la cuptor şi se lasă pînă ce orezul este gata.
Pofta buna!