Pilaf calugaresc

Printeaza

Pilaf calugaresc din: orez, apa, ceapa, morcovi, rosii, telina, ciuperci, ardei, usturoi, ulei, sare, piper, dovlecel.

Ingrediente:Pilaf calugaresc

  • 1 ţelină
  • 2 roşii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 căni apă
  • 1 cană orez
  • 100 g ciuperci
  • 2 ardei graşi
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 1 dovlecel feliat
  • sare şi piper după gust

 

Mod de preparare:

 

Se taie legumele în bucăţele. Se spală orezul. în oala în care se prepară pilaful se toarnă uleiul şi se căleşte ceapa, ardeiul gras şi usturoiul. După câteva minute se adaugă şi restul de legume, apoi condimentele.

Orezul spălat se pune peste legume şi se căleşte un pic, ames­tecând continuu, timp de 5 minute. Se pune apă peste toate ingredientele cât să le acopere şi se lasă pe foc mic timp de 30-40 de minute – până ce orezul se înmoaie de tot, dar să nu devină terci.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.