Pilaf cu carne de gasca si stafide
PrinteazaPilaf cu carne de gasca si stafide din: gasca, faina, orez, oua, ulei, stafide, fistic, vin, ceapa, cascaval.
- 1 gâscă de 3,5 kg
- 200 g făină
- 250 g orez
- 2 ouă
- 200 ml ulei
- 100 g stafide
- 50 g fistic
- 1 pahar cu vin roşu dulce
- 2 cepe
- 100 g caşcaval
Mod de preparare:
Frigeţi carnea de gâscă înăbuşit într-o tavă, la cuptor, cu: sare, piper, maghiran, o ceapă tocată, puţin ulei, apă. Când este gata (după 2 ore), scoateţi gâscă din tavă şi pregătiţi un sos picant cu făină, supă şi vin.
Fierbeţi şi amestecaţi continuu, 20 de minute. Tranşaţi carnea, puneţi-o pe un platou adânc, peste pilaf.
Pregătiţi pilaful din: orez, unt, supă, fisticuri şi stafidele curăţate. Fierbeţi totul sub capac, pe foc mic, 20-25 de minute.
Pregătiţi de asemenea un sos alb mai gros din: făină, Işpte, gălbenuş şi caşcavalul ras. Sosul serviţi-l separat, adus pe masă în sosieră.
Pofta buna!