Pilaf cu carne de gasca si stafide

Printeaza

Pilaf cu carne de gasca si stafide din: gasca, faina, orez, oua, ulei, stafide, fistic, vin, ceapa, cascaval.

Ingrediente:Pilaf cu carne de gasca si stafide

  • 1 gâscă de 3,5 kg
  • 200 g făină
  • 250 g orez
  • 2 ouă
  • 200 ml ulei
  • 100 g stafide
  • 50 g fistic
  • 1 pahar cu vin roşu dulce
  • 2 cepe
  • 100 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Frigeţi carnea de gâscă înăbuşit într-o tavă, la cuptor, cu: sare, piper, maghiran, o ceapă tocată, puţin ulei, apă. Când este gata (după 2 ore), scoateţi gâscă din tavă şi pregătiţi un sos picant cu făină, supă şi vin.

Fierbeţi şi amestecaţi continuu, 20 de minute. Tranşaţi carnea, puneţi-o pe un platou adânc, peste pilaf.

Pregătiţi pilaful din: orez, unt, supă, fisticuri şi stafidele curăţate. Fierbeţi totul sub capac, pe foc mic, 20-25 de minute.

Pregătiţi de asemenea un sos alb mai gros din: făină, Işpte, gălbenuş şi caşcavalul ras. Sosul serviţi-l separat, adus pe masă în sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.