Pilaf cu carne de gasca

Printeaza

Pilaf cu carne de gasca din: gasca, orez, ciuperci, hrean, otet, sare, piper, cimbru, zahar, unt, ceapa.

Ingrediente:

  • 1 gâscă de 3,5 kg
  • 300 g orez
  • 1 kg ciuperci
  • pipotă şi ficatul de gâscă
  • 50 g hrean
  • 1 linguriţă cu oţet
  • sare
  • 1 linguriţă cu piper boabe
  • cimbru
  • zahăr
  • 150 g unt
  • 2 cepe

 

Mod de preparare:

Pilaf cu carne de gasca: Spălaţi foarte bine carnea de gâscă, după care puneţi-o la fiert în apă rece cu sare. Indepărtaţi spuma, adăugaţi în vas boabele de piper şi cimbru.

După aproximativ 2 ore de fierbere pe foc domol, luaţi vasul de pe foc. Separat, pregătiţi un pilaf din orez, unt, ficatul şi pipota tăiate felii, ceapa tocată şi 3/4 l supă de găină.

Când pilaful este gata, aşezaţi-l pe platou şi peste acesta aşezaţi carnea de gâscă tăiată în felii.

Sotaţi ciupercile cu unt şi aşezaţi-le în coroniţă. Puneţi 50 g unt în tigaie, 1 linguriţă de făină şi când începe să se aurească stingeţi cu supă de gâscă.

Mai fierbeţi totul 4-5 minute, adăugaţi hrean ras, oţet, zahăr, sare şi 1 lingură de smântână. Sosul aduceţi-l la masă în sosieră.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.