Pilaf cu carne de gasca
PrinteazaPilaf cu carne de gasca din: gasca, orez, ciuperci, hrean, otet, sare, piper, cimbru, zahar, unt, ceapa.
Ingrediente:
- 1 gâscă de 3,5 kg
- 300 g orez
- 1 kg ciuperci
- pipotă şi ficatul de gâscă
- 50 g hrean
- 1 linguriţă cu oţet
- sare
- 1 linguriţă cu piper boabe
- cimbru
- zahăr
- 150 g unt
- 2 cepe
Mod de preparare:
Pilaf cu carne de gasca: Spălaţi foarte bine carnea de gâscă, după care puneţi-o la fiert în apă rece cu sare. Indepărtaţi spuma, adăugaţi în vas boabele de piper şi cimbru.
După aproximativ 2 ore de fierbere pe foc domol, luaţi vasul de pe foc. Separat, pregătiţi un pilaf din orez, unt, ficatul şi pipota tăiate felii, ceapa tocată şi 3/4 l supă de găină.
Când pilaful este gata, aşezaţi-l pe platou şi peste acesta aşezaţi carnea de gâscă tăiată în felii.
Sotaţi ciupercile cu unt şi aşezaţi-le în coroniţă. Puneţi 50 g unt în tigaie, 1 linguriţă de făină şi când începe să se aurească stingeţi cu supă de gâscă.
Mai fierbeţi totul 4-5 minute, adăugaţi hrean ras, oţet, zahăr, sare şi 1 lingură de smântână. Sosul aduceţi-l la masă în sosieră.
Pofta buna!