Pilaf cu ceapă în unt
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de pilaf cu ceapa in unt din: unt, ceapa, orez basmati si supa de pui.
- o lingură de unt
- o ceapă medie, înjumătăţită, apoi tăiată julienne
- 140 g orez basmati, clătit bine în apă rece
- 500 ml supă de pui sau de miel
Mod de preparare:
Se încălzeşte untul într-o oală, se adaugă ceapa, se acoperă şi se lasă la călit uşor timp de 10 minute până se înmoaie, dar nu prinde culoare.
Se îndepărtează capacul, se adaugă orezul şi se lasă 1-2 minute, după care se adaugă supa şi se asezonează. Se amestecă, se acoperă şi se lasă să se înăbuşă aprox. 20 de minute.
Se ia de pe foc şi se lasă acoperit preţ de 10 minute (sau mai mult; se va menţine oricum firebinte aprox. 30 de minute), apoi se afânează orezul cu o furculiţă.
Trebuie să fie moale şi untos, iar ceapa să se topească în gură. Se serveşte alături de miel.
Pilaf cu ceapă în unt
Pofta buna!