Pilaf cu ceapă în unt

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de pilaf cu ceapa in unt din: unt, ceapa, orez basmati si supa de pui.

Ingrediente:Pilaf cu ceapă în unt

  • o lingură de unt
  • o ceapă medie, înjumătăţită, apoi tăiată julienne
  • 140 g orez basmati, clătit bine în apă rece
  • 500 ml supă de pui sau de miel

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte untul într-o oală, se adaugă ceapa, se acoperă şi se lasă la călit uşor timp de 10 minute până se înmoaie, dar nu prinde culoare.

Se îndepărtează capacul, se adaugă orezul şi se lasă 1-2 minute, după care se adaugă supa şi se asezonează. Se amestecă, se acoperă şi se lasă să se înăbuşă aprox. 20 de minute.

Se ia de pe foc şi se lasă acoperit preţ de 10 minute (sau mai mult; se va menţine oricum firebinte aprox. 30 de minute), apoi se afânează orezul cu o furculiţă.

Trebuie să fie moale şi untos, iar ceapa să se topească în gură. Se serveşte alături de miel.

Pilaf cu ceapă în unt

Pilaf cu ceapă în unt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.