Pilaf cu ciuperci, salvie si gorgonzola
PrinteazaPilaf cu ciuperci, salvie si gorgonzola din: ulei, ceapa, usturoi, dovleac, ciuperci champignon, orez basmati, supa de legume, ciuperci uscate, patrunjel, salvie proaspata, gorgonzola.
- 1 lingurita ulei
- 1 ceapa mare, taiata in jumatate si apoi feliata
- 3 catei de usturoi, tocati fin
- 200 g dovleac, curatat de coaja si de seminte, apoi taiat in cubulete
- 140 g de ciuperci champignon mici
- 125 g orez basmati brun
- 700 ml supa de legume
- 10 ciuperci uscate, tocate
- 2 lingurite de salvie proaspata tocata
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat, tulpinile separate de frunze
- 50 g gorgonzola, faramitata
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o oală mare nonaderentă, pune în ea ceapa şi usturoiul şi căleşte-le 5 minute.
Adaugă dovleacul şi ciupercile champignon şi găteşte-le câteva minute. Incorporează orezul, apoi toarnă supa.
Amestecă totul bine şi adaugă ciupercile uscate, salvia şi tulpinile tocate de pătrunjel.
Acoperă pilaful şi lasă-l să fiarbă la foc mic 35-40 de minute, până când orezul se frăgezeşte – gustă-l spre finalul duratei de fierbere şi adaugă puţină apă, dacă a absorbit toată supa.
Dacă, în schimb, a rămas mult lichid, înlătură capacul şi fierbe pilaful neacoperit alte 5-10 minute.
Indepărtează mâncarea de pe foc, încorporează frunzele de pătrunjel, brânza şi nişte piper negru şi lasă pilaful deoparte 5 minute înainte de a-l servi.
Pilaf cu ciuperci, salvie si gorgonzola
Pofta buna!