Pilaf cu ciuperci si verdeata
PrinteazaPilaf cu ciuperci si verdeata din: orez, ceapa, ciuperci, usturoi, ulei, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g orez
- 800 ml supă de legume
- 2 cepe
- 300 g ciuperci
- 5 căţei usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare Pilaf cu ciuperci si verdeata:
Pui la fiert într-o oală ciupercile spălate şi tăiate felii, le laşi 20 de minute, după care le scoţi şi le laşi la răcit.
Tai ceapa şi usturoiul mărunt şi le căleşti în uleiul încins. Adaugi orezul şi amesteci bine, apoi supa, şi laşi să fiarbă, la foc mic, aproximativ 20 de minute.
Când orezul este aproape fiert, adaugi ciupercile şi pătrunjelul tocat, apoi condimentezi cu sare şi piper, după preferinţă.
Mai laşi 5 minute la fiert, opreşti focul şi dai deoparte. Acoperă cratiţa cu un capac.
Pofta buna!