Pilaf condimentat de dovlecei
PrinteazaPilaf condimentat de dovlecei din: orez, ceapa, dovlecei, rosii, sare, piper, ulei, verdeata, condimente.
- 1 cană cu orez
- 2 cepe
- 2 dovlecei mari
- 2-3 roşii
- sare
- piper boabe
- 4-5 linguri cu ulei
- verdeaţa tocată
- condimente
Mod de preparare:
Alegeţi orezul, spălaţi-l în mai multe ape, lasaţi-l să stea în apă rece până când pregătiţi legumele.
Curăţaţi dovleceii de coaja albă, scoateţi miezul cu seminţe, tăiaţi ce a ramas in felii groase de 1-2 cm şi acoperiţi cu sare; tăiaţi ceapa peştişori, puneţi-o în ulei fierbinte.
Folosiţi o cratiţă mare, smălţuită. Adăugaţi roşiile felii şi curăţate de coajă, dovleceii spălaţi, mai lăsaţi câteva min şi amestecaţi orezul peste legume.
Lăsaţi să înflorească puţin, amestecând cu o lingură de lemn, adăugaţi 3 măsuri de apă caldă, sare şi condimente, acoperiţi vasul şi fierbeţi la foc moale 20 min.
Stingeţi focul, lăsaţi acoperit până când orezul înghite tot lichidul. Serviţi mâncarea caldă.
Pofta buna!