O reteta delicioasa de pilaf de orz cu arome marine din: orz, ulei de masline extravirgin, sare, piper, cozi de creveti, caracatite, spii, calamari, peste, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper, ardei gras, otet de vin alb si zahar. Ingrediente: 150 g orz (sau arpacaş) 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi […]
Pilaf cu creveti
PrinteazaPilaf cu creveti din: fasole verde, fasole alba, concentrat de peste, sos picant, creveti, ulei de masline, ceapa, turmeric, coriandru, chimen si orez basmati.
- 200 g fasole verde, taiata in 3
- 200 g fasole alba – din conserva
- 600 ml concentrat de peste, fierbinte
- 2 lingurite sos picant
- 300 g creveti uriasi, prefierti
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 1/2 lingurita turmeric – optional
- 1 lingurita coriandru, zdrobit
- 1 lingurita chimen, zdrobit
- 250 g orez basmati, bine clatit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-un vas iarg şi soteaza ceapa 5 min.
Adaugă condimentele şi soteazâ 2 min, apoi adaugă orezul şi amestecă. Adaugă fasolea verde, fasolea alba, concentratul şi sosul picant.
Cand începe să fiarbă, micşorează flacăra, acoperă vasul cu capac şi lasâ să fiarbă înăbuşit 12 min sau până când lichidul se absoarbe aproape complet.
Adaugă creveţii, acoperă cu capac şi lasă pe foc 3 min, până când se încălzesc bine.
Pilaf cu creveti
Pofta buna!
poate iti place si:
Porumbei cu garnitura de pilaf si raci
Porumbei cu garnitura de pilaf si raci Ingrediente: 9 porumbei 200 g orez sare piper şofran 20 creveţi sau 30 raci 1 păhărel coniac 200 g unt 80 g stafide 1 pahar vin roşu 3/4 lingură făină 1 l supă 1 morcov 500 g oase 1 fir praz Mod de preparare: Se frig porumbeii […]
Pofta buna!