Pilaf cu alune si conopida coapta
PrinteazaPilaf cu alune si conpida coapta din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, ghimbir, garam masala, orez basmati brun, supa de legume, frunze de curry, conopida, pudra de curry, coriandru, alune de padure si iaurt.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 bucata de ghimbir de 5 cm, ras
- 2 linguri de garam masala
- 300 g de orez basmati brun
- 700 ml supa de legume
- 3 frunze de curry (optional)
- 250 g de conopida, rupta in buchetele
- 2 linguri pudra de curry
- 1 mana de coriandru, tocat
- 100 g alune de padure prajite, tocate
- 150 ml de iaurt, pentru servit
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Incinge 1 lingură de ulei într-o cratiţă mare şi căleşte ceapa 5 minute. Adaugă usturoiul, ghimbirul, garam maşala şi orezul, apoi sotează-le câteva minute. Toarnă supa de legume, pune frunzele de curry şi asezonează.
Adu la punctul de fierbere şi lasă să clocotească 40 de minute. Amestecă conopida cu pudra de curry şi restul de ulei, asezonează-le şi pune-le într-o tavă. Dă totul la cuptor 40 de minute. Ia de pe foc cratiţă cu orez şi las-o deoparte 5 minute, apoi încorporează uşor conopida, coriandrul şi alunele de pădure. Serveşte totul cu iaurt.
Pilaf cu alune si conpida coapta
Pofta buna!
Pilaf cu alune si conpida coapta o sa fac in primul weekend liber 🙂
ce bine suna un pilaf cu alune si conopida coapta 🙂
Pilaf cu alune si conopida e prea mult …