Pilaf cu alune si conopida coapta

Printeaza

Pilaf cu alune si conpida coapta din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, ghimbir, garam masala, orez basmati brun, supa de legume, frunze de curry, conopida, pudra de curry, coriandru, alune de padure si iaurt.

Ingrediente:Pilaf_cu_alune_si_conpida_coapta

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 bucata de ghimbir de 5 cm, ras
  • 2 linguri de garam masala
  • 300 g de orez basmati brun
  • 700 ml supa de legume
  • 3 frunze de curry (optional)
  • 250 g de conopida, rupta in buchetele
  • 2 linguri pudra de curry
  • 1 mana de coriandru, tocat
  • 100 g alune de padure prajite, tocate
  • 150 ml de iaurt, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Incinge 1 lingură de ulei într-o cratiţă mare şi căleşte ceapa 5 minute. Adaugă usturoiul, ghimbirul, garam maşala şi orezul, apoi sotează-le câteva minute. Toarnă supa de legume, pune frunzele de curry şi asezonează.

Adu la punctul de fierbere şi lasă să clocotească 40 de minute. Amestecă conopida cu pudra de curry şi restul de ulei, asezonează-le şi pune-le într-o tavă. Dă totul la cuptor 40 de minute. Ia de pe foc cratiţă cu orez şi las-o deoparte 5 minute, apoi încorporează uşor conopida, coriandrul şi alunele de pădure. Serveşte totul cu iaurt.

Pilaf cu alune si conpida coapta

Pilaf_cu_alune_si_conpida_coapta

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Pilaf cu alune si conpida coapta o sa fac in primul weekend liber 🙂

  2. ce bine suna un pilaf cu alune si conopida coapta 🙂

  3. Pilaf cu alune si conopida e prea mult …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.