Pilaf cu carne de oaie (berbec)
PrinteazaPilaf cu carne de oaie (berbec) din: carne de berbec, orez, ceapa, ulei, piper, cimbru, bulion, sare.
- 1 kg carne berbec
- 0,250 kg orez
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- piper
- cimbru
- 2 linguri bulion (sau 2 roşii coapte)
- sare
Mod de preparare:
Carnea se opăreşte în prealabil (cam 20 de minute în apă fierbinte), sau se marinează. Se spală, apoi se curăţă de pieliţe şi de grăsime şi se taie bucăţele mai mici (ca pentru tocană).
Intr-o tigaie mai mare sau o cratită, se pune ceapa tocată la prăjit şi imediat se adaugă şi carnea. Când începe să se rumenească, se adaugă putină apă şi se lasă în continuare să fiarbă înăbuşit. Când carnea este aproape fiartă (intră furculita în ea) se adaugă orezul spălat, cimbrul, piperul (boabe strivite pufin în piulită), sarea şi se completează cu 2-3 căni de apă.
Când orezul începe să înflorească, se adaugă bulionul diluat cu 2-3 linguri de apă, sau roşiile tăiate mărunt, şi se mai lasă cam 15 minute la cuptor.
Pofta buna!