Pilaf cu carne de vaca

Printeaza

Pilaf cu carne de vaca 

Ingrediente:Pilaf cu carne de vaca

  • 1 kg carne
  • 1 ceapă
  • 2 linguri unt (sau untură)
  • sare
  • piper după gust
  • 1 lingură bulion de roşii
  • 1,5 1 apă clocotită
  • 2 ceşti zeamă de carne
  • 1 ceaşcă orez

 

Mod de preparare:

Alegem carnea de vacă de la spată sau de la coadă. O tăiem în bucăţi. Oasele le lăsăm  dacă sunt prea mari, le spar­gem în două sau în trei. Punem carnea într-o cratiţă cu o ceapă tocată şi cu gră­simea şi le prăjim împreună, cu sare şi piper. Cînd carnea este prăjită, adău­găm bulion de roşii, amestecăm cu carne şi turnăm apă clocotită. Acoperim cratiţa şi lăsăm să fiarbă cel puţin 3 ore. Carnea nu trebuie însă să se sfărîme.

Cu o furculiţă scoatem oasele, iar carnea o punem pe o farfurie. Strecurăm zeama într-un vas. Curăţăm cratiţa de osişoare, punem carnea în cratiţă şi adăugăm două ceşti din zeama de carne stre-urată. Punem orezul ales şi spălat. Dăm cratiţa pe foc viu, amestecăm uşor şi lăsăm să clocotească. Potrivim de sare. Cand începe să clocotească, acoperim cră­tiţa şi dăm pilaful la cuptor 18-20 mi- nute. Scoatem, lăsăm să se odihnească puţin şi servim.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sa fac si eu niste pilaf; n-a mai mancat demult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.