Pilaf cu ceapa si piper
PrinteazaPilaf cu ceapa si piper din: orez, apa, ceapa, patrunjel, dovlecel, ardei, piper, sare, ulei de masline si nuci.
- 350 g orez cu bobul rotund
- un l apa
- 2 legaturi ceapa
- o radacina patrunjel
- 3-4 frunze patrunjel
- un dovlecel
- un ardei
- piper boabe verde si rosu
- sare
- 12 ml ulei de masline
- 50 g nuci coapte si pisate
Mod de preparare:
Se alege orezul, se spală, apoi se lasă să se scurgă în sită. Separat, se curăţă şi se spală rădăcina de pătrunjel, ardeiul şi dovlecelul. Se rad pe răzătoarea mică.Se curăţă ceapa verde, se spală bine şi se taie mărunt.
Se căleşte 3-4 minute în uleiul călduţ şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă legumele rase. Se lasă 5 minute la foc redus şi se toarnă o căniţă de apă din cantitatea indicată.
Se adaugă orezul şi se fierbe la aceeaşi temperatură, turnând restul ţie apă puţin câte puţin. După dsş-a încorporat apa, se lasă la foc mic şi se amestecă continuu să nu se prindă de cratiţă.
Se condimentează cu sare, piper boabe şi măcinat şi, la sfârşit, se pun nucile decojite şi coapte. Se amestecă uşor şi se bagă 10 minute la cuptor, cât să capete o crustă aurie. Se serveşte cu salată şi se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel.
Pilaf cu ceapa si piper
Pofta buna!