Pilaf cu ciuperci si gorgonzola

Printeaza

Pilaf cu ciuperci si gorgonzola din: ulei, ceapa, usturoi, dovleac, ciuperci champignon, orez basmati, supa de legume, ciuperci uscate, patrunjel, salvie proaspata, gorgonzola.

Ingrediente:Pilaf cu ciuperci si gorgonzola

  • 1 lingurita ulei
  • 1 ceapa mare, taiata in jumatate si apoi feliata
  • 3 catei de usturoi, tocati fin
  • 200 g dovleac, curatat de coaja si de seminte, apoi taiat in cubulete
  • 140 g de ciuperci champignon mici
  • 125 g orez basmati brun
  • 700 ml supa de legume
  • 10 ciuperci uscate, tocate
  • 2 lingurite de salvie proaspata tocata
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat, tulpinile separate de frunze
  • 50 g gorgonzola, faramitata

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o oală mare nonaderentă, pune în ea ceapa şi usturoiul şi căleşte-le 5 minute. Adaugă dovleacul şi ciupercile champignon şi găteşte-le câteva minute. Incorporează orezul, apoi toarnă supa.

Amestecă totul bine şi adaugă ciupercile uscate, salvia şi tulpinile tocate de pătrunjel. Acoperă pilaful şi lasă-l să fiarbă la foc mic 35-40 de minute.

Indepărtează mâncarea de pe foc, încorporează frunzele de pătrunjel, brânza şi nişte piper negru şi lasă pilaful deoparte 5 minute înainte de a-l servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.