Pilaf cu ciuperci si sos de soia

Printeaza

Pilaf cu ciuperci si sos de soia din: ciuperci, untdelemn de măsline, sos de soia, tahini, miso, boia, suc de lămâie, usturoi, apă, păstârnac, ardei gras roşu, ţelină, pătrunjel, arpagic, piper negru,

Pilaf cu ciuperci si sos de soia

Ingrediente:

  • 1 ceaşcă de ciuperci tăiate cubuleţe
  • 1/2 ceaşcă de untdelemn de măsline
  • 1/2 ceaşcă de sos de soia
  • 1/2 ceaşcă de tahini
  • 1 lingură de miso
  • 1/4 linguriţă de boia
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 2 căţei de usturoi
  • 3/4 de ceaşcă de apă
  • 2 păstârnaci de mărime medie
  • 1 ceaşcă şi jumătate de ardei gras roşu, tocat mărunt
  • 1/2 ceaşcă de ţelină, tocată mărunt
  • 2 linguri de pătrunjel
  • 1/4 ceaşcă de arpagic, feliat subţire
  • 1/2 linguriţă de piper negru, proaspăt râşnit

Mod de preparare:

Puneţi ciupercile tăiate în cubleţe într-un vas mare. Marinaţi-le în untdelemn de măsline şi sos de soia timp de trei ore.

Faceţi un sos amestecând laolaltă tahini, miso, boiaua, su­cul de lămâie, usturoiul şi apa, până se omogenizează.

Cojiţi păstârnacul şi mărunţiţi-l într-un mixer până ajunge la consistenţă ca aceea a boabelor de orez.

Intr-un vas încăpător, amestecaţi laolaltă toate ingredien­tele până se omogenizează. Deasupra, presăraţi piperul proaspăt râşnit.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun pilaful cu ciuperci si sos 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.