Salata de ceapa cu peste si maioneza din: ceapa, ton, maioneza, otet, lamaie, masline. Ingredinte: o ceapa mare o conserva de ton 10 linguri maioneza otet pentru ornat: lamaie masline Mod de preparare Se taie ceapa solzisori, se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat 5 minute. Se stoarce si se amesteca cu […]
Pilaf cu dovleac
PrinteazaPilaf cu dovleac din: dovleac, orez, lapte, vin, apa, nuci, zahar, sare.
Ingrediente:
- 1 dovleac mai mic
- 200 g orez
- 200 ml lapte
- 200 ml vin alb
- 200 ml apă
- 3-4 nuci
- 2 linguri zahăr
- sare
Mod de preparare:
Pilaf cu dovleac: Alegi un dovleac mai mic, pe care îl tai în jumătate.
Scoţi cu o lingură seminţele şi miezul lăsând o margine cu grosimea de cel puţin 1,5 cm. Tai miezul în cubuleţe, fierbi orezul într-un amestec;de apă, vin şi lapte. Adaugi sare şi zahăr şi laşi să fiarbă la foc mic.
După ce amestecul a fiert 10 minute, adaugi şi cubuleţele de dovleac, lei vasul de pe foc, în momentul în care tot lichidul a fost absorbit de orez.
Pui orezul în cele două jumătăţi de dovleac, iar pe acestea le pui într-o tavă şi le dai la cuptor, la foc potrivit.
După 20 de minute, verifici cu o scobitoare dacă s-au copt pereţii dovleacului. Când aceştia sunt moi, poţi scoate preparatul din cuptor.
Presari orezul cu nuci rase şi ornezi cu frunze de mentă sau salvie.
Pofta buna!
Salata de ceapa cu peste si maioneza