Pilaf cu dovleac
PrinteazaPilaf cu dovleac din: dovleac, orez, lapte, vin, apa, nuci, zahar, sare.
- 1 dovleac mai mic
- 200 g orez
- 200 ml lapte
- 200 ml vin alb
- 200 ml apă
- 3-4 nuci
- 2 linguri zahăr
- sare
Mod de preparare:
Alegi un dovleac mai mic, pe care îl tai în jumătate.
Scoţi cu o lingură seminţele şi miezul lăsând o margine cu grosimea de cel puţin 1,5 cm. Tai miezul în cubuleţe, fierbi orezul într-un amestec;de apă, vin şi lapte. Adaugi sare şi zahăr şi laşi să fiarbă la foc mic.
După ce amestecul a fiert 10 minute, adaugi şi cubuleţele de dovleac, lei vasul de pe foc, în momentul în care tot lichidul a fost absorbit de orez.
Pui orezul în cele două jumătăţi de dovleac, iar pe acestea le pui într-o tavă şi le dai la cuptor, la foc potrivit.
După 20 de minute, verifici cu o scobitoare dacă s-au copt pereţii dovleacului. Când aceştia sunt moi, poţi scoate preparatul din cuptor.
Presari orezul cu nuci rase şi ornezi cu frunze de mentă sau salvie.
Pofta buna!