Pilaf cu dovlecei
PrinteazaPilaf cu dovlecei
Ingrediente:
- 4-5 dovlecei
- 1 ceaşcă orez
- 150 ml ulei
- 1 ceapă
- 3-4 roşii mari
- 2 ardei graşi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 1 lingură condimente
Mod de preparare:
Alegi şi speli orezul şi-l pui la fiert în apă îmbogăţită cu condimente. Cât fierbe orezul, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se înăbuşe în ulei. Cureţi între timp dovleceii de coajă, ardeii de cotoare şi seminţe şi roşiile de pieliţe (facultativ).
Când ceapa a devenit galben-aurie, pui dovleceii tăiaţi cuburi, ardeii tăiaţi fideluţă sau cubuleţe, verdeaţa tocată şi le laşi pe toate să se călească, lei orezul de pe foc, căci nu trebuie să fie fiert complet, pui şi roşiile peste dovlecei, le mai laşi preţ de două-trei clocote, apoi torni orezul.
Torni şi puţină apă, cât să acopere conţinutul cratiţei, presari condimente şi dai la cuptor pentru 15-20 de minute. E foarte bun cald, dar si rece.
Pilaf cu dovlecei
Poftă bună!