Pilaf cu dovlecei

Printeaza

Pilaf cu dovlecei

 Pilaf cu dovlecei

Ingrediente:

  • 4-5 dovlecei
  • 1 ceaşcă orez
  • 150 ml ulei
  • 1 ceapă
  • 3-4 roşii mari
  • 2 ardei graşi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 1 lingură condimente

 

Mod de preparare:

Alegi şi speli orezul şi-l pui la fiert în apă îmbogăţită cu condimente. Cât fierbe orezul, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se înăbuşe în ulei. Cureţi între timp dovleceii de coajă, ardeii de cotoare şi seminţe şi roşiile de pieliţe (facultativ).

Când ceapa a devenit galben-aurie, pui dovleceii tăiaţi cuburi, ardeii tăiaţi fideluţă sau cubuleţe, verdeaţa tocată şi le laşi pe toate să se călească, lei orezul de pe foc, căci nu trebuie să fie fiert complet, pui şi roşiile peste dovlecei, le mai laşi preţ de două-trei clocote, apoi torni orezul.

Pilaf cu dovlecei1

Torni şi puţină apă, cât să acopere conţinutul cratiţei, presari condimente şi dai la cuptor pentru 15-20 de minute. E foarte bun cald, dar si rece.

Pilaf cu dovlecei

Pilaf cu dovlecei

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.