Pilaf cu kaizer

Printeaza

O reteta de pilaf cu kaizer, morcovi, ciuperci, ardei capia, ceapa, vin alb, unt, ulei de masline, sare, presarat cu parmezan si busuioc.

Pilaf cu kaizer

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci
  • doi morcovi
  • doi ardei capia
  • 200 g orez
  • 400 g kaizer
  • două fire de busuioc verde
  • o ceapă
  • 100 g parmezan
  • 150 ml vin alb demisec
  • 50 g unt, ulei de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un castronel. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Ciupercile se spală, se taie felii subţiri şi se pun într-un castron.

Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Intr-o cratiţă se pun untul, două linguri de ulei de măsline şi, cînd s-au încins, se adaugă ceeapa şi morcovii. Se călesc două mirnute, se adaugă ardeii, ciupercile şşi se mai ţin timp de două minute.

Se presară orezul spălatt, se toarnă o cană de apă şi se condimentează. Se adaugă apă de cîte ori este nevoie ca să fiiarbă orezul şi, cînd este aproape fiert, se toarnă vinul. Kaizerul se feliază, se prăjeşte în ulei încins şi se serveşte alături de orezul cu legume.

Pentru un gust deosebit, parmezanul si busuiocul se presara peste mancare in momentul servirii.

Pilaf cu kaizer

Pilaf_cu_kaizer

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • pilaf de orez cu kaizer

1 comentariu

  1. Foarte bun pilaful cu kaizer

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.