Pilaf cu legume, ardei iute si ghimbir
PrinteazaPilaf cu legume, ardei iute si ghimbir din: brânză Ricotta, făină, ulei, unt, ciuperci, ardei rosu, ardei verde, ardei galbe, ceapa, nuci caju, seminţe de cardamom, seminţe de fenicul, usturoi, dafin, frunze de curry, ghimbir, ardei iuţi verzi, orez basmati, boabe de porumb, mentă tocată şi coriandru, morcov, sare.
Ingrediente:
- 300 g brânză Ricotta, tăiată în cuburi
- 125 g făină
- 125 ml ulei
- 60 g unt
- 200 g ciuperci champignon
- câte 1 ardei roşu, verde şi galben, fără seminţe şi tocaţi
- 1 ceapă, feliată
- 125 g nuci de caju
- 4 seminţe de cardamom
- 10 g seminţe de fenicul
- 4 căţei de usturoi
- 1 frunză de dafin
- câteva frunze de curry
- 10 g ghimbir zdrobit
- 2 ardei iuţi verzi, crestaţi
- 750 g orez basmati, nefiert
- 1,25 l apă pentru a fierbe pilaful
- 750 g boabe de porumb
- 250 g morcov ras
- câte 30 g mentă tocată şi coriandru
- sare, după gust
Mod de preparare:
Dă bucăţile de brânză prin făină şi scutură excesul. încălzeşte uleiul şi untul într-o tigaie mare şi prăjeşte uşor brânza. Scoate-o şi las-o deoparte, cu grijă, deoarece este foarte moale.
Prăjeşte ciupercile, ardeii şi ceapa, apoi scoate-le.
Prăjeşte nucile de caju, seminţele de cardamom, seminţele de fenicul, usturoiul, frunza de dafin, frunzele de curry, ghimbirul şi ardeii iuţi, câteva minute. Adaugă orezul.
Toarnă 625 ml apă, dă în fiert, redu căldura şi fierbe acoperit, până se absoarbe toată apa.
Adaugă mai multă apă, dacă este necesar. Pune porumbul, morcovul, menta, coriandrul şi sărează după gust. Fierbe totul până când orezul este gata.
Cu grijă, încorporează ingredientele prăjite, având grijă să nu sfărâmi cuburile de brânză. Serveşte cu iaurt, amestecat cu mentă, coriandru şi sare.
Pilaf cu legume, ardei iute si ghimbir
Pofta buna!