Pilaf cu prune

Printeaza

Pilaf cu prune din: prune, orez, ulei, ceapa, apa, zahar, sare.

Pilaf cu prunePoate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 300 g prune
  • 1 ccaşcă orez
  • 100 g ulei
  • 1 ceapă
  • 3/4 l apă
  • zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Punem într-o cratiţă uleiul şi ceapa să se moaie fără să se rumenească. Spălăm prunele uscate şi le punem în cratiţa cu ceapă. Amestecăm bine, adăugind pu­ţină sare şi zahăr.

Apoi turnăm apă. Lă­săm să fiarbă pînă scade apa pe jumă­tate. Cînd prunele sînt fierte măsurăm zeama. Pentru două ceşti de zeamă pu­nem în cratiţă o ceaşcă de orez.

Lăsăm pilaful să fiarbă acoperit pe plită sau la cuptor, 20 minute.

Luăm cratiţa de la foc, o descoperim, lăsăm mîncarea să se răcorească, o amestecăm şi o servim caldă sau rece. Se poate pregăti şi fără ceapă.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Imi place si mie plilaful cu prune

  2. Nu suport pilaful cu prune.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.