Pilaf cu sfecla rosie si prune uscate
PrinteazaPilaf cu sfecla rosie si prune uscate din: orez, sfecla, prune, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, salata verde, castraveti.
- 250 g orez
- o sfeclă roşie
- 200 g prune uscate
- o ceapă
- un căţel de usturoi
- sare
- piper
- ulei de măsline
- salată verde
- castraveţi verzi
- apă
Mod de preparare:
Sfecla roşie se spală, se şterge cu un prosop şi se aşază într-o tavă. Se introduce în cuptor şi se coace până când, dacă introducem dinţii unei furculiţe în ea, aceştia pătrund uşor. Se lasă să se răcească, se curăţă de coajă şi se taie în felii subţiri sau cubuleţe.
Prunele uscate se pun la fiert şi se lasă până când s-au înmuiat şi pulpa nu mai este legată de sâmbure. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Intr-o cratiţă se încing patru linguri de ulei, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc până când au început să se închidă la culoare.
Se adaugă orezul, se amestecă şi se toarnă două căni cu apă. Se toarnă apă de câte ori este nevoie, ca să se umfle orezul. Când orezul este aproape fiert se pun sarea şi piperul după gust, sfecla roşie şi prunele. Se mai lasă să fiarbă timp de cinci minute, apoi se opreşte focul şi se serveşte.
Poftă bună!