Pilaf cu spanac si rosii
PrinteazaPilaf cu spanac si rosii din: spanac, orez, ceapa, untdelemn, sare, rosii.
- 500 g spanac
- 3 ceşti orez
- 2 cepe
- 100 ml untdelemn
- sare
- 4 roşii
Mod de preparare:
Spanacul se spală în mai multe ape pentru a se curăţa de nisip. Apoi se taie mărunt şi ste fierbe în apă clocotindă cu sare. Se înăbuşă, în untdelemnul încins, cepele, curătate, spălate, tăiate felii, orezul, ales, spălat, zvantat, şi spanacul, scurs.
Se stinge cu zeama în care a fiert spanacul şi se completează tot cu zeamă de spanac, socotind trei măsuri de lichid la o măsură de orez. Se fierbe totul la foc domol până ce orezul este aproape gata. Apoi se pun felii de rosii deasupra si se lasa la cuptor pana se rumeneste.
Se serveşte rece.
Pofta buna!