Pilaf cu spanac si rosii

Printeaza

Pilaf cu spanac si rosii din: spanac, orez, ceapa, untdelemn, sare, rosii.

Ingrediente:Pilaf cu spanac si rosii

  • 500 g spanac
  • 3 ceşti orez
  • 2 cepe
  • 100 ml unt­delemn
  • sare
  • 4 roşii

 

Mod de preparare:

Spanacul se spală în mai multe ape pentru a se curăţa de nisip. Apoi se taie mărunt şi ste fierbe în apă clocotindă cu sare. Se înăbuşă, în untdelemnul încins, cepele, curătate, spălate, tăiate felii, orezul, ales, spălat, zvantat, şi spanacul, scurs.

Se stinge cu zeama în care a fiert spanac­ul şi se completează tot cu zeamă de spanac, socotind trei măsuri de lichid la o măsură de orez. Se fierbe totul la foc domol până ce orezul este aproape gata. Apoi se pun felii de rosii deasupra si se lasa la cuptor pana se rumeneste.

Se serveşte rece.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.