Pilaf cu turmeric
PrinteazaPilaf cu turmeric din: orez, ulei, ceapa, usturoi, turmeric, sare, piper, ardei, morcovi, mazare.
- 2 linguriţe ulei
- 2 cepe mari, tocate
- 1 linguriţă usturoi mărunţit
- 1/2 linguriţă turmeric
- sare
- piper
- 1 ardei gras roşu, tăiat cubuleţe
- 2 morcovi, tăiaţi cubuleţe
- 250 g orez cu bobul lung
- 750 ml supă de legume
- 50 g mazăre congelată
Mod de preparare:
Incingi uleiul, adaugi ceapa şi usturoiul şi le sotezi 2 minute, până devin sticloase. Condimentezi cu turmeric, sare şi piper, după gust. Amesteci, ca să se combine aromele.
Adaugi ardeiul gras, morcovii şi orezul şi amesteci bine. Torni supa de legume şi laşi să dea în clocot. Acoperi cu un capac şi fierbi, la foc mic, 25 de minute, până când se umflă orezul şi a absorbit tot lichidul.
Iei de pe foc, adaugi mazărea, acoperi din nou şi laşi aburii să pătrundă în boabe, amestecând o singură dată, ca să afânezi orezul.
Guşti şi condimentezi cu sare şi piper, dacă e cazul, şi serveşti pilaful cald.
Pofta buna!