Pilaf de arpacaş cu lămâie
PrinteazaPilaf de arpacaş cu lămâie din: ulei de masline, ceapa verde, morcovi, telina, usturoi, arpacas, cimbru, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper.
- 1 lingura ulei de masline
- 3 cepe verzi
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 catel de usturoi
- 225 g arpacas
- cimbru
- coaja si sucul de la 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă mărunt ceapa verde, morcovii şi ţelina. Se călesc în ulei încins până ce se rumenesc uşor. Arpacaşul se spală în apă rece în mai multe rânduri. Se scurge şi se adaugă la legumele călite.
Se lasă la foc mediu spre mic, timp de 1 minut.
Se adauga 600 ml apa si se lasa sa dea in clocot. Adauga coaja de lămâie şi cimbrul. Se reduce focul, se acoperă oala şi se lasă la fiert până ce arpacaşul este aproape moale, iar lichidul s-a absorbit bine.
La final se adaugă zeama de lămâie şi se asezonează după gust.
Se poate servi şi rece, cu nuci şi stafide.
Pilaf de arpacaş cu lămâie
Pofta buna!