Pilaf de berbec cu migdale
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de pilaf de berbec din: orez, ulei, pasta de rosii, ceapa, usturoi, stafide, migdale, zahar, marar, sare, piper.
- 600 g carne de berbec
- 300 g orez
- 125 ml ulei
- 20 g pastă de roşii
- 3 cepe
- usturoi dupa gust
- 3 linguri stafide
- 3 linguri migdale decojite
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 lingură de mărar
- zeamă de carne
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se prăjeşte bine. Se adaugă ceapa tăiată fideluţă şi puţină apă.Inainte de a se înmuia carnea se adaugă orezul.
Când orezul este aproape fiert se adaugă pasta de roşii, condimentele şi zeama de carne fierbinte.
Se fierbe în continuare la foc mic, ca bobul de orez să rămână întreg.
Când este fiert se adaugă stafidele spălate, migdalele tăiate feliuţe şi verdeaţa tocată fin.
Se mai lasă să dea un clocot şi se ia de pe foc.Se serveşte cald.
Pilaf de berbec cu migdale
Pofta buna!