Pilaf de dovlecei cu rosii si ceapa
PrinteazaPilaf de dovlecei cu rosii si ceapa din: dovlecei, orez, ceapa, rosii, verdeata, untdelemn, sare.
- 3 dovlecei
- 6 ceşti orez
- 2 cepe
- 6 roşii
- verdeaţă (mărar, pătrunjel)
- 200 ml untdelemn
- sare
Mod de preparare:
Dovleceii, curăţaţi şi fierţi în apă clocotindă cu sare, se taie cuburele. Se înăbuşă în untdelemnul încins, orezul ales, spălat, zvântat, împreună cu cepele, curăţate, spălate, tăiate mărunt, verdeaţa tocată, dovlecei fierţi şi se potriveşte de sare.
Se acoperă cu apă fierbinte şi se dă la cuptor. Când orezul este aproape fiert se pun şi roşiile tăiate felii. Se mai lasă la cuptor până se rumeneşte.
Se serveşte rece, cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!