Pilaf de dovlecei cu rosii si ceapa

Printeaza

Pilaf de dovlecei cu rosii si ceapa din: dovlecei, orez, ceapa, rosii, verdeata, untdelemn, sare.

Ingrediente:Pilaf de dovlecei cu rosii si ceapa

  • 3 dovlecei
  • 6 ceşti orez
  • 2 cepe
  • 6 roşii
  • verdeaţă (mărar, pătrunjel)
  • 200 ml untdelemn
  • sare

 

Mod de preparare:

Dovleceii, curăţaţi şi fierţi în apă clocotindă cu sare, se taie cuburele. Se înăbuşă în untdelemnul încins, orezul ales, spălat, zvântat, împreună cu cepele, curăţate, spălate, tăiate mărunt, verdeaţa tocată, dovlecei fierţi şi se potriveşte de sare.

Se acoperă cu apă fierbinte şi se dă la cuptor. Când orezul este aproape fiert se pun şi roşiile tăiate felii. Se mai lasă la cuptor până se rumeneşte.

Se serveşte rece, cu verdeaţă tocată.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.