Pilaf de dovlecei cu smantana
PrinteazaO reteta simpla de pilaf de dovlecei cu smantana din: dovlecei, orez, unt, smantana, faina, zeama de carne, lapte, marar, patrunjel, sare si piper alb.
- 6 dovlecei
- 100 g orez
- 200 g unt
- 250 g smântână
- 1 linguriţă făină
- 1 l zeamă de carne
- 1/2 pahar lapte
- 1 legătură mărar proaspăt
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- sare şi piper alb, după gust
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coajă, se opăresc în apă clocotită şi se taie în felii de circa patru centimetri. Se prăjesc în unt topit, fără să se rumenească, şi se lasă într-un vas. Orezul, bine spălat, se pune la prăjit în unt împreună cu ceapa tăiată mărunt şi se stinge cu zeamă dc carne.
Se sărează, se piperează şi se lasă la cuptor, la foc mic, o jumătate de oră. Când orezul e fiert, se unge un vas cu unt şi se pun în el, alternativ, rânduri de orez şi de dovlecei. Deasupra ultimului strat dc orez se toarnă un amestec de unt, preparat într-o crăticioară, cu făină şi stins cu lapte şi smântână.
Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă la cuptor un sfert de oră. Se scoate şi, imediat, se presară deasupra mărarul şi pătrunjelul tăiate foarte fin.
Poftă bună!
Fotografia e neclara. Nimic din ingrediente nu are culoare rosie. Reteta pare interesanta, un fel de musaca de dovlecei cu orez – dar in niciun caz pilaf. Mai am o intrebare: feliile de dovlecel nu au cumva o grosime mai mica de 4 cm? Pare prea mult. Tot rezultatul pare sa aiba doar vreo 5-6 cm inaltime.