Pilaf de dovlecei cu sos de roşii
PrinteazaPilaf de dovlecei cu sos de roşii
- 3 dovlecei mijlocii
- 1 ceaşcă orez
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- sare
- mărar tocat
Pentru sos ai nevoie de:
- 500 g roşii
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă făină
- 1 frunză ţelină
- sare
Mod de preparare:
Razi dovleceii de coajă, îi tai bucăţele şi îi rumeneşti în puţin ulei împreună cu ceapa tocată. Alegi şi speli orezul, apoi îl pui într-o cratiţă împreună cu dovleceii, ceapa şi uleiul în care au fost prăjite.
Torni şi 2 ceşti de apă şi laşi să fiartă pe foc mic, dar ai grijă să amesteci din cand în când. Când pilaful e aproape gata, potriveşti gustul de sare şi presari mărarul tocat
Pregăteşti apoi sosul de roşii: speli roşiile, le dai pe răzătoare, apoi le fierbi cu zahărul şi sarea.
Laşi să clocoteasca 10-15 minute si cand e gata pui faina si mai lasi un clocot, apoi presari frunza de telina tocata. Servesti pilaful cu sosul de rosii alaturi.
Pilaf de dovlecei cu sos de roşii
Poftă bună!