Pilaf de gaina (sau pui, curcan, rata)

Printeaza

Pilaf de gaina din: gaina, unt, orez.

Ingrediente:Pilaf de gaina (sau pui, curcan, rata)

  • 0 găină
  • 2 linguri unt
  • orez (câte o ceşcuţă de cafea de persoană)

 

Mod de preparare:

Se fierbe carnea cu zarzavat ca pentru supă. Se spală orezul.

Se fierbe carnea cu zarzavat ca pentru supă. Se spală orezul în câteva ape, se lasă în apă rece 15 minute şi se pune să se scurgă. Se aşează într-o cratiţă, se toairaă peste el zeama de supă, se adaugă untul şi se dă la cupttor, să fiarbă încet; pe măsură ce fierbe şi scade, se mai adaugă supă până ce orezul este fiert şi scăzut.

Se scoate carnea de pe oase, se taie bucăţi mai mici şi se amestecă în orez. Se pun sare şi puţin piper, se dă la cuptor încă 10 minute.

Se serveşte cald, cu pătrunjel tocat fin, pus deasupra.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Simplu si bun pilaful asta, in orice forma

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.