Pilaf de legume
PrinteazaPilaf de legume din: orez, apa, rosii, ceapa, ardei, patrunjel, marar, morcov, sare, untdelemn.
- 200 g orez
- 3 ceşti cu apă
- 4 roşii
- 2 cepe
- 5 ardei graşi
- o legătură pătrunjel verde şi una de mărar
- o jumătate morcov
- sare
- 4 linguri untdelemn
Mod de preparare:
Se alege orezul şi se spală. Se spală roşiile, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe mici. Se spală ardeii şi se taie felii subţiri. Se curăţă morcovul şi se dă‘prin râzătoare. Se curăţă şi se toacă ceapa.
Se spală verdeaţa şi se taie mărunt. Se înmoaie ceapa în untdelemn, apoi se pun morcovul şi ardeii, fără să se rumenească. La urmă orezul şi roşiile şi se toarnă apa fierbinte, se amestecă şi se lasă să fiarbă încet, cu vasul acoperit. Se sărează.
Se serveşte cald sau rece, cu o salată de roşii.
Pofta buna!