Pilaf de legume

Printeaza

Pilaf de legume din: orez, apa, rosii, ceapa, ardei, patrunjel, marar, morcov, sare, untdelemn.

Ingrediente:Pilaf de legume

  • 200 g orez
  • 3 ceşti cu apă
  • 4 roşii
  • 2 cepe
  • 5 ardei graşi
  • o legătură pătrunjel verde şi una de mărar
  • o jumătate morcov
  • sare
  • 4 linguri untdelemn

 

Mod de preparare:

Se alege orezul şi se spală. Se spală roşiile, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe mici. Se spală ardeii şi se taie felii subţiri. Se curăţă morcovul şi se dă‘prin râzătoare. Se curăţă şi se toacă ceapa.

Se spală verdeaţa şi se taie mărunt. Se înmoaie ceapa în untdelemn, apoi se pun morcovul şi ardeii, fără să se rumenească. La urmă orezul şi roşiile şi se toarnă apa fierbinte, se amestecă şi se lasă să fiarbă încet, cu vasul acoperit. Se sărează.

Se serveşte cald sau rece, cu o salată de roşii.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.