Pilaf de manatarci
PrinteazaPilaf de manatarci
- 170 g mînătărci
- 125 g orez
- 1 litru apă
- 2 cepe
- 150 g morcov şi pătrunjel (rădăcini)
- 175 g ulei
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Punem mînătărcile în apă rece, din ajun. A doua zi le scoatem şi le spălăm în multe ape, avînd grijă să îndepărtăm praful şi nisipul. Tăiem mînătărcile în felioare cît se poate de subţiri, lunguieţe, ca tăiţeii.
Le punem într-o cratiţă cu apă fierbinte. Adăugăm ceapă (crestată), morcov, pătrunjel (rădăcină), sare şi aşezăm vasul la fiert. Cînd mînătărcile sînt gata, tragem cratiţa la o parte.
In altă cratiţă călim în ulei ceapă tocată mărunt. După ce se moaie ceapa şi se îngălbeneşte, adăugăm orezul spălat şi îl prăjim împreuntă cu ceapa.
Strecurăm mînătărcile, iar ceapa, morcovul şi pătrunjelul le aruncăm. Amestecăm mînătărcile cu orezul şi adăugăm zeama în care au fiert ciupercile, atît cît să treacă de un deget peste orez.
Dăm cratiţa la cuptor, la foc moale, turnînd treptat din zeamă pînă ce orezul este bine fiert şi scăzut. Cînd pilaful este gata, îl scoatem pe o farfurie mare, îl lăsăm să se răcească şi cînd îl dăm la masă, îl garnisim cu cîteva frunze de pătrunjel verde.
Cine doreşte presară puţin piper pisat.
Pofta buna!