Pilaf de manatarci

Printeaza

Pilaf de manatarci

Ingrediente:Pilaf de manatarci

  • 170 g mînătărci
  • 125 g orez
  • 1 litru apă
  • 2 cepe
  • 150 g morcov şi pătrunjel (rădăcini)
  • 175 g ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Punem mînătărcile în apă rece, din ajun. A doua zi le scoatem şi le spălăm în multe ape, avînd grijă să îndepărtăm pra­ful şi nisipul. Tăiem mînătărcile în fe­lioare cît se poate de subţiri, lunguieţe, ca tăiţeii.

Le punem într-o cratiţă cu apă fierbinte. Adăugăm ceapă (crestată), mor­cov, pătrunjel (rădăcină), sare şi aşezăm vasul la fiert. Cînd mînătărcile sînt gata, tragem cratiţa la o parte.

In altă cratiţă călim în ulei ceapă to­cată mărunt. După ce se moaie ceapa şi se îngălbeneşte, adăugăm orezul spălat şi îl prăjim împreuntă cu ceapa.

Strecurăm mînătărcile, iar ceapa, mor­covul şi pătrunjelul le aruncăm. Ames­tecăm mînătărcile cu orezul şi adăugăm zeama în care au fiert ciupercile, atît cît să treacă de un deget peste orez.

Dăm cratiţa la cuptor, la foc moale, turnînd treptat din zeamă pînă ce orezul este bine fiert şi scăzut. Cînd pilaful este gata, îl scoatem pe o farfurie mare, îl lăsăm să se răcească şi cînd îl dăm la masă, îl garnisim cu cîteva frunze de pătrunjel verde.

Cine doreşte presară puţin piper pisat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.