Pilaf de miel
PrinteazaPilaf de miel
- 750 g carne
- 2 linguri unt sau untură
- 1 ceapă
- 1 lingură bulion de roşii sau 5 roşii
- 4 ceşti apă fierbinte
- 1 ceaşcă orez
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiem carnea (spată) bucăţi potrivita şi le punem într-o cratiţă cu unt sau cu untură, sare şi piper.
Tăiem ceapa în felii subţiri şi o punem peste carne, prăjindu-le împreună pană se rumenesc toate bucăţile. Adăugăm bulion de roşii sau roşii curăţate de pieliţă şi de seminţe şi amestecăm bine.
Cand încep să fiarbă carnea şi roşiile, turnăm apă fierbinte, acoperim mîncarea şi o lăsăm să fiarbă încet.
După ce s-a fiert, scoatem carnea şi o punem în altă cratiţă. Strecurăm sosul rămas în cratiţa unde a fiert carnea şi îl turnăm peste bucăţile de carne, măsurand două ceşti de sos pentru o ceaşcă de orez.
Adăugăm orezul după ce sosul a început să clocotească.
Acoperim pilaful şi îl dăm la cuptor să fiarbă încet 25 minute.
Pofta buna!