Pilaf de miel

Printeaza

Pilaf de miel

Ingrediente:Pilaf de miel

  • 750 g carne
  • 2 linguri unt sau untură
  • 1 ceapă
  • 1 lingură bulion de roşii sau 5 roşii
  • 4 ceşti apă fierbinte
  • 1 ceaşcă orez
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiem carnea (spată) bucăţi potrivita şi le punem într-o cratiţă cu unt sau cu untură, sare şi piper.

Tăiem ceapa în felii subţiri şi o pu­nem peste carne, prăjindu-le împreună pană se rumenesc toate bucăţile. Adău­găm bulion de roşii sau roşii curăţate de pieliţă şi de seminţe şi amestecăm bine.

Cand încep să fiarbă carnea şi ro­şiile, turnăm apă fierbinte, acoperim mîn­carea şi o lăsăm să fiarbă încet.

După ce s-a fiert, scoatem carnea şi o punem în altă cratiţă. Strecurăm sosul ră­mas în cratiţa unde a fiert carnea şi îl turnăm peste bucăţile de carne, măsurand două ceşti de sos pentru o ceaşcă de orez.

Adăugăm orezul după ce sosul a început să clocotească.

Acoperim pilaful şi îl dăm la cuptor să fiarbă încet 25 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.