Pilaf de orez cu naut
PrinteazaPilaf de orez cu naut din: naut, orez, ulei, sare, patrunjel, ceapa.
- 200 g năut
- 200g orez
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- sare
- 1 ceapă
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Spălaţi năutul, îl lăsaţi la înmuiat 2 ore, scurgeţi apa şi umpleţi cu 1 litru de aapă rece. Fierbeţi la foc mic până când se poate consuma.
Alegeţi şi spălaţi orezul, îl căliţi în ulei împreună cu 1 ceapă tocată. Umpleţi ccu 4 căni de apă caldă, fierbeţi 1/4 oră la foc mic, răsturnaţi năutul peste orez, sstingeţi focul.
Săraţi după gust, acoperiţi vasul pentru 1 oră.
Serviţi mâncarea călduţă, decorată cu verdeaţă tocată, cu pâine prăjită şi (‘eventual) cu salată de varză tocată cu chimen.
Pofta buna!