Pilaf de orez cu naut

Printeaza

Pilaf de orez cu naut din: naut, orez, ulei, sare, patrunjel, ceapa.

Ingrediente:Pilaf de orez cu naut

  • 200 g năut
  • 200g orez
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • sare
  • 1 ceapă
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Spălaţi năutul, îl lăsaţi la înmuiat 2 ore, scurgeţi apa şi umpleţi cu 1 litru de aapă rece. Fierbeţi la foc mic până când se poate consuma.

Alegeţi şi spălaţi orezul, îl căliţi în ulei împreună cu 1 ceapă tocată. Umpleţi ccu 4 căni de apă caldă, fierbeţi 1/4 oră la foc mic, răsturnaţi năutul peste orez, sstingeţi focul.

Săraţi după gust, acoperiţi vasul pentru 1 oră.

Serviţi mâncarea călduţă, decorată cu verdeaţă tocată, cu pâine prăjită şi (‘eventual) cu salată de varză tocată cu chimen.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.