Pilaf de orz cu arome marine
PrinteazaO reteta delicioasa de pilaf de orz cu arome marine din: orz, ulei de masline extravirgin, sare, piper, cozi de creveti, caracatite, spii, calamari, peste, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper, ardei gras, otet de vin alb si zahar.
- 150 g orz (sau arpacaş)
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru peşte şi fructe de mare:
- 300 g cozi de creveţi
- 300 g caracatiţe mici
- 250 g sepii mici
- 350 g calamari
- 450 g peşte (la alegere)
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- pătrunjel
- sare
- piper
pentru ardei:
- 500 g ardei gras roşu şi galben
- 50 ml oţet de vin alb
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Spală orzul şi fierbe-1 cu un praf de sare într-un castron ceramic, la 950 W. Adaugă uleiul de măsline şi amestecă.
Taie ardeii fâşii. Incălzeşte 2 linguri de ulei în- tr-un vas special pentru cuptorul cu microunde, neaderent, pune fâşiile de ardei şi presară peste ele zahărul, apoi dă-le 4 minute la cuptorul cu microunde. Când zahărul începe să se caramelizeze, stropeşte cu oţetul, lasă-1 să se evapore şi ţine preparatul în cuptor încă 7 minute, apoi sărează, după gust.
Spală toate fructele de mare. Lasă sepiile şi caracatiţele întregi, taie calamarii fâşii, separându-le tentaculele. Fierbe caracatiţele 25-30 de minute. In altă cratiţă fierbe sepiile 15-20 de minute. Fierbe calamarii, separat, 5 minute. Scurge-le pe toate şi pune-le într-un castron mai mare.
Curăţă creveţii şi taie peştele bucăţi de dimensiune medie. Pune-le într-un vas termorezistent cu puţină apă cu un praf de sare şi cu 2 linguri de ulei, apoi fierbe-le 10 minute la 850 W. Amestecă-i cu celelalte fructe de mare.
Amestecă pătrunjelul şi usturoiul tocate mărunt, condimentează peştele cu această compoziţie, stropeşte-1 cu 2 linguri de ulei, presară-1 cu sare şi piper, după gust. Pune orzul pe farfurii, aşază peste el fructele de mare şi peştele, decorează cu ardei şi serveşte.
Pilaf de orz cu arome marine
Pofta bună!