Pilaf de orz cu arome marine

Printeaza

O reteta delicioasa de pilaf de orz cu arome marine din: orz, ulei de masline extravirgin, sare, piper, cozi de creveti, caracatite, spii, calamari, peste, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper, ardei gras, otet de vin alb si zahar.

Ingrediente:Pilaf de orz cu arome marine

  • 150 g orz (sau arpacaş)
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru peşte şi fructe de mare:

  • 300 g cozi de creveţi
  • 300 g caracatiţe mici
  • 250 g sepii mici
  • 350 g calamari
  • 450 g peşte (la alegere)
  • 1 căţel de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

pentru ardei:

  • 500 g ardei gras roşu şi galben
  • 50 ml oţet de vin alb
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală orzul şi fierbe-1 cu un praf de sare într-un castron ce­ramic, la 950 W. Adaugă uleiul de măsline şi amestecă.

Taie ardeii fâşii. Incălzeşte 2 linguri de ulei în- tr-un vas special pentru cuptorul cu microunde, neaderent, pune fâşiile de ardei şi presară peste ele zahărul, apoi dă-le 4 minute la cuptorul cu microunde. Când zahărul începe să se caramelizeze, stropeşte cu oţetul, lasă-1 să se evapore şi ţine preparatul în cuptor încă 7 minute, apoi sărează, după gust.

Spală toate fructele de mare. Lasă sepiile şi caracatiţele întregi, taie calamarii fâşii, separându-le tentaculele. Fierbe caracatiţele 25-30 de minute. In altă cratiţă fierbe sepiile 15-20 de minute. Fierbe calamarii, separat, 5 minute. Scurge-le pe toate şi pune-le într-un castron mai mare.

Curăţă creveţii şi taie peştele bucăţi de dimensiune medie. Pune-le într-un vas termorezistent cu puţină apă cu un praf de sare şi cu 2 linguri de ulei, apoi fierbe-le 10 minute la 850 W. Amestecă-i cu celelalte fructe de mare.

Amestecă pătrunjelul şi usturoiul tocate mărunt, con­dimentează peştele cu această compoziţie, stropeşte-1 cu 2 linguri de ulei, presară-1 cu sare şi piper, după gust. Pune orzul pe farfurii, aşază peste el fructele de mare şi peştele, decorează cu ardei şi serveşte.

Pilaf de orz cu arome marine

Pilaf de orz cu arome marine

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.