Pilaf de post cu gutuie
PrinteazaO reteta gustoasa de pilaf de post cu gutuie din: orez, ceapa, patrunjel, telina, gutuie, gulii, marar, morcov, ulei, sare si piper.
- 1 cană orez
- 3 cepe
- 1 legătură pătrunjel
- 3 gulii
- 1 ţelină cu tot cu frunze
- 1 gutuie
- 1 morcov
- 1 legătură mărar
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegi orezul şi îl speli în mai multe ape, cureţi morcovul şi-l dai pe râzătoare. Cureţi guliile, le tai cubuleţe şi le rumeneşti în ulei împreună cu ceapa tăiată peştişori, gutuia şi ţelina tăiate bucăţele mici.
Adaugi morcovul ras. Pui un pahar cu apă, adaugi orezul şi laşi să fiarbă totul la foc mic. Dacă scade prea mult, mai adaugi apă. Sărezi şi condimentezi la sfârşit, când adaugi şi mărarul tocat. îl serveşti rece.
Pilaf de post cu gutuie
Pofta buna!