Pilaf de prepelita cu garnitura de ciuperci sotate

Printeaza

 Pilaf de prepelita cu garnitura de ciuperci sotate

Ingrediente:Pilaf de prepelita cu garnitura de ciuperci sotate

  • 9 prepeliţe
  • 300 g orez
  • 12 ciuperci mari
  • 250 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 l supă
  • 1/2 lingură făină
  • 2 linguri smîntînă
  • Maggi
  • 1 ceapă
  • 3 linguri oţet

 

Mod de preparare:

Se prepară prepeliţele  şi se prăjesc în frigare la foc iute 4 minute cu unt, sare, piper, apoi se fierb, cu capac, la foc domol, 25 minute, se dă la o parte şi se lasă 5 minute.

Se scot prepeliţele, se taie în două şi se scot oasele mici posibile. Pe parcurs se face pilaful. Se prăjeşte cu unt, orezul cu ceapa tocată şi cînd începe să se coloreze se pune 1/2 1 supă şi se fierbe sub capac 25 minute.

Pilaful se aşază piramidă pe un platou, pre­peliţele pe pilaf, iar împrejur ciupercile sotate întregi.

Sosul se serveşte separat la sosieră şi se face din rantaş alb, din unt şi făină, se stinge cu 1/4 1 supă, Maggi şi sare se fierbe 3- 4 minute şi se termină cu smantană.

 

Pofat buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.