Pilaf de prepelita cu garnitura de ciuperci sotate
PrinteazaPilaf de prepelita cu garnitura de ciuperci sotate
- 9 prepeliţe
- 300 g orez
- 12 ciuperci mari
- 250 g unt
- sare
- piper
- 1 l supă
- 1/2 lingură făină
- 2 linguri smîntînă
- Maggi
- 1 ceapă
- 3 linguri oţet
Mod de preparare:
Se prepară prepeliţele şi se prăjesc în frigare la foc iute 4 minute cu unt, sare, piper, apoi se fierb, cu capac, la foc domol, 25 minute, se dă la o parte şi se lasă 5 minute.
Se scot prepeliţele, se taie în două şi se scot oasele mici posibile. Pe parcurs se face pilaful. Se prăjeşte cu unt, orezul cu ceapa tocată şi cînd începe să se coloreze se pune 1/2 1 supă şi se fierbe sub capac 25 minute.
Pilaful se aşază piramidă pe un platou, prepeliţele pe pilaf, iar împrejur ciupercile sotate întregi.
Sosul se serveşte separat la sosieră şi se face din rantaş alb, din unt şi făină, se stinge cu 1/4 1 supă, Maggi şi sare se fierbe 3- 4 minute şi se termină cu smantană.
Pofat buna!