Pilaf de prepelite cu patrunjel verde
PrinteazaPilaf de prepelite cu patrunjel verde din: prepelite, orez, unt, ceapa, patrunjel, piper, sare.
- 8 prepeliţe
- 0 cană mare de orez
- 100 g de unt
- 1 ceapă
- pătrunjel verde
- piper
- sare
Mod de preparare:
Prepeliţele, curăţate şi zvântate, se prăjesc puţin în untul încins, apoi se pun în altă cratiţă să fiarbă cu apă, puţină sare şi piper.
Ceapa, tocată mărunt, se rumeneşte în untul încins până devine sticloasă şi se înmoaie puţin, se adaugă orezul şi se amestecă uşor.
Se stinge cu zeama în care au fiert prepeliţele şi se lasă la foc mic până este gata orezul, apoi se presară pătrunjel verde tocat.
Se serveşte astfel: orezul pe mijlocul farfuriei şi prepeliţele deasupra.
Pofta buna!