Pilaf de pui (varianta)
PrinteazaPilaf de pui
- 1 pui
- 300 g orez
- 1 lingură unt
- 1 păhărel de vin (100 g)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegem pui graşi, îi curăţăm şi îi frigem ca pe puii la tavă, turnînd însă vin alb sau zeamă de carne.
Facem un pilaf. Cînd este gata, tăiem puii fripţi în două sau în patru şi îi lăsăm în tavă, pe plită, în sucul lor, păzindu-i să nu se ardă. Trebuie să rămînă puţin sos. Turnăm jumătate din sos în cratiţa cu orez. Amestecăm uşor cu lopăţica fără.a strivi orezul.
Mai mult îl întoarcem. Lăsăm pilaful să se odihnească, apoi aranjăm orezul în mijlocul farfuriei, iar împrejur aşezăm bucăţile de pui. Cu o linguriţă turnăm peste carne restul de sos (cîteva picături).
Pofta buna!