Pilaf de quinoa cu morcov si mazare
PrinteazaPilaf de quinoa cu morcov si mazare din: unt, nuci, ceapa, ulei de rapita, sare, cimbru, usturoi, quinoa, supa de legume, apa, morcovi, mazare, parmezan.
- 4 linguriţe de unt
- 2/3 cană de nuci, mărunţite
- 1/2 ceapă dulce, mărunţită
- 2 linguriţe de ulei de rapiţă
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 lingură de cimbru proaspăt mărunţit sau 1 linguriţă de cimbru uscat
- 1 căţel de usturoi pisat
- 1 1/3 cană de quinoa, clătită şi scursă
- 1 cană de supă de legume, fără sare
- 1/2-1 cană cu apă
- 4 morcovi medii, tocaţi
- 1/2-1 cană de păstăi de mazăre tânără
- 1/2 cană de parmezan dat prin râzătoare
Mod de preparare:
Topeste untul într-o cratiţă medie, la foc potrivit. Adaugă nucile şi rumeneşte-le, amestecând frecvent, până capătă o nuanţă aurie (aproximativ 5 minute). Transferă-le într-un alt recipient şi lasă-le să se răcească.
Adauga în aceeaşi cratiţă ceapa, uleiul şi sarea. Căleşte pentru 5 minute. Completează cu cimbrul şi usturoiul şi lasă totul pe foc până când ceapa devine aurie (circa 3 minute).
Toarna peste amestec supa de legume şi quinoa. Acoperă vasul şi aşteaptă 10 minute pentru ca ingredientele să fiarbă.
Apoi adaugă 1/2 cană cu apă, pune din nou capacul şi aşteaptă alte 5 minute. Completează cu morcovii şi 1/2 cană cu apă (în cazul în care quinoa capătă un aspect uscat). Acoperă vasul şi fierbe ingredientele până când morcovii se înmoaie – între 10 şi 15 minute.
In ultimele 5 minute de gătit adaugă mazărea păstăi. Asezonează cu sare şi piper după gust.
Serveşte cu parmezan şi nuci presărate pe fiecare porţie.
Pilaf de quinoa cu morcov si mazare
Pofta buna!