Pilaf delicios de dovlecei

Printeaza

Pilaf delicios de dovlecei din: dovleecei, orez, ulei ceapa, suc de rosii, marar, cimbru, margarina, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 10 dovlecei
  • 1 ceaşcă de
  • orez
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ceaşcă de suc de roşii
  • 1 legătură de mărar
  • cim­bru
  • margarină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă de coajă şi de sâmburi, se taie sferturi, se fierb în apă clocotită cu sare 20 de minute, apoi se scurg.

Orezul se spală în mai multe ape. Ceapa se curăţă, se spală, se taie mă­runt şi se căleşte în ulei.

Se adaugă orezul, sucul de roşii, se potriveşte de sare şi piper, se adaugă cimbrul şi mărarul tocat mărunt.

Când orezul este fiert, se amestecă uşor cu dovleceii şi se lasă la cuptor 10 minute, cu câteva bucăţele de mar­garină deasupra.

Se serveşte cu sos de roşii, mărar sau ceapă.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Supă cremă de dovlecei cu curry

Supă cremă de dovlecei cu curry din: dovlecei, ceapa, usturoi, cartof, ulei de masline, pudra de curry, supa de legume, lapte de cocos, sare, piper. Această supă cremoasă este o opțiune delicioasă și sățioasă pentru mesele de post sau pentru oricine dorește să savureze un preparat vegetarian plin de arome.   Ingrediente: 500 g dovlecei, […]

Dovlecei la grătar cu măsline și brânză

Dovlecei la grătar cu măsline și brânză din: dovlecei, masline negre, branza feta, ulei de masline, usturoi, sare, piper, suc de lamaie. Această rețetă simplă și delicioasă de dovlecei la grătar cu măsline și brânză este o opțiune perfectă pentru un preparat ușor și plin de arome. Iată pașii pentru a pregăti această mâncare:   […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.