Supă cremă de dovlecei cu curry din: dovlecei, ceapa, usturoi, cartof, ulei de masline, pudra de curry, supa de legume, lapte de cocos, sare, piper. Această supă cremoasă este o opțiune delicioasă și sățioasă pentru mesele de post sau pentru oricine dorește să savureze un preparat vegetarian plin de arome. Ingrediente: 500 g dovlecei, […]
Pilaf delicios de dovlecei
PrinteazaPilaf delicios de dovlecei din: dovleecei, orez, ulei ceapa, suc de rosii, marar, cimbru, margarina, sare, piper.
Ingrediente:
- 10 dovlecei
- 1 ceaşcă de
- orez
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa
- 1 ceaşcă de suc de roşii
- 1 legătură de mărar
- cimbru
- margarină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coajă şi de sâmburi, se taie sferturi, se fierb în apă clocotită cu sare 20 de minute, apoi se scurg.
Orezul se spală în mai multe ape. Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se căleşte în ulei.
Se adaugă orezul, sucul de roşii, se potriveşte de sare şi piper, se adaugă cimbrul şi mărarul tocat mărunt.
Când orezul este fiert, se amestecă uşor cu dovleceii şi se lasă la cuptor 10 minute, cu câteva bucăţele de margarină deasupra.
Se serveşte cu sos de roşii, mărar sau ceapă.
Pofta buna!
Dovlecei la grătar cu măsline și brânză
Dovlecei la grătar cu măsline și brânză din: dovlecei, masline negre, branza feta, ulei de masline, usturoi, sare, piper, suc de lamaie. Această rețetă simplă și delicioasă de dovlecei la grătar cu măsline și brânză este o opțiune perfectă pentru un preparat ușor și plin de arome. Iată pașii pentru a pregăti această mâncare: […]
Pofta buna!