Pilaf din carne de gasca cu stafide
PrinteazaPilaf din carne de gasca cu stafide
- 1 giscă 3,500 kg
- 200 g făină
- 2 ouă
- 200 g ulei
- sare
- piper
- cimbru
- magheran
- 80 g unt
- 1/4 l lapte
- 250 g orez
- 80 g stafide
- 50 g fistic
- 1 pahar vin roşu dulce
- 2 cepe
- 3 vinete
- 80 g caşcaval
Mod de preparare:
Se frige gasca înăbuşită la cuptor, cu sare, piper, magheran, l ceapă tocată, gîtul şi capul tăiate mărunt, puţin ulei, puţină apă şi cînd este gata (circa 2 ore) se scoate gîsca şi carnea şi se face un sos picant cu făină prăjită, supă şi vin, se fierbe 20 minute apoi se strecoară.
Se tranşează (taie) artistic gasca şi se pune pe platou peste pilaf. Pilaful se face cu orez, unt, supă, fisticuri şi stafidele curăţate, se fierb sub capac 20-25 minute.
Se ornează cu vinetele curăţate, tăiate telii mari, mai groase, se dau prin făină şi se prăjesc in ulei pe ambele părţi.
Se face un sos alb gros din unt, făină şi lapte apoi se pune gălbenuş şi caşcaval ras, acest sos se pune între 2 felii de vinete, se dă fiecare bucată prin sos-aluat pat-â-frire (cocă de prăjit) din l 1/2 lingură făină, sare, 1 lingură ulei, 1/2 pahar apă şi albuş bătut spumă şi se prăjesc in ulei.
Sosul se serveşte separat la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!