Pilaf din dovlecei

Printeaza

Pilaf din dovlecei din: dovlecei, orez, unt, faina, smantana, marar, patrunjel, sare.

Ingrediente:Pilaf din dovlecei

  • 1 kg dovlecei
  • 200 g orez
  • 100 g unt
  • 2 linguri faina
  • 100 ml smantana
  • 1 leg marar
  • 1 leg patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se taie în rondele şi se opăresc în apă clocotită cu puţină sare. Orezul se alege, se spală în mai multe ape şi se căleşte puţin în unt încins, alături de ceapa tocată foarte mărunt. Apoi se tapetează o cratiţă cu unt şi se aranjează în ea, mai întâi un strat de dovlecei, apoi unul de orez, care se presară cu sare, după gust, încă unul de dovlecei şi aşa mai departe, până se termină ingredientele.

Deasupra, se toarnă un sos făcut din făina dizolvată în smântână. Se bagă cratiţa la cuptor şi se lasă, la foc potrivit, o jumătate de oră, după care se serveşte cu verdeaţa tocată mărunt presărată deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.