Pilaf din dovlecei
PrinteazaPilaf din dovlecei din: dovlecei, orez, unt, faina, smantana, marar, patrunjel, sare.
- 1 kg dovlecei
- 200 g orez
- 100 g unt
- 2 linguri faina
- 100 ml smantana
- 1 leg marar
- 1 leg patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se taie în rondele şi se opăresc în apă clocotită cu puţină sare. Orezul se alege, se spală în mai multe ape şi se căleşte puţin în unt încins, alături de ceapa tocată foarte mărunt. Apoi se tapetează o cratiţă cu unt şi se aranjează în ea, mai întâi un strat de dovlecei, apoi unul de orez, care se presară cu sare, după gust, încă unul de dovlecei şi aşa mai departe, până se termină ingredientele.
Deasupra, se toarnă un sos făcut din făina dizolvată în smântână. Se bagă cratiţa la cuptor şi se lasă, la foc potrivit, o jumătate de oră, după care se serveşte cu verdeaţa tocată mărunt presărată deasupra.
Pofta buna!