Dulceață de Mure și Coacăze – Prepararea dulceaței de mure și coacăze este simplă, dar rezultatul este deosebit de savuros. Preparare: 20 minute Gătire: 40 minute Timp total: 1 oră Ingrediente: Mure proaspete (1 kg): Murele sunt bogate în antioxidanți și oferă dulceață naturală și o culoare intensă dulceaței. Coacăze negre sau roșii (500 g): […]
Pilaf din urzici
PrinteazaPilaf din urzici din: urzici, ceapa, ulei, orez, sare, piper.
Ingrediente:
- 1/2 kg urzici crude
- 2 cepe
- 3-4 linguri ulei
- 1 cană orez
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pilaf din urzici: Urzicile se curăţă şi se spală în mai multe ape pentru a se îndepărta orice urmă de nisip.
fierb apoi la foc mai mare pentru a clocoti, în apă cu puţină sare. Când sunt gata (15-20 de minute) se scot din apă şi se toacă mai mare.
Separat, într-o cratită de 2-3 I, se prăjeşte uşor ceapa. Când ceapa s-a îngălbenit, se adaugă orezul, care la rândul său se prăjeşte uşor (până când începe să se îngălbenească).
In acel moment se adaugă urzicile, se completează lichidul cu 1-2 pahare din zeama în care au fiert urzicile, se pun sarea şi piperul.
mai ţine la cuptor, la foc potrivit, cam 25-30 de minute, până ce fierbe orezul.
Pilaful se poate servi cald (dar nu fierbinte), sau rece, cu salată verde sau de crudităţi.
Gurmanzii recomandă pilaful de urzici ca garnitură la grătarul de miel.
Pofta buna!
Pește cu Legume la Air Fryer – o opțiune excelentă pentru cei care doresc să prepare o masă sănătoasă și gustoasă în timp record. Air fryer-ul, cunoscut pentru capacitatea sa de a găti alimentele rapid și cu mai puțin ulei, este ideal pentru a păstra gustul și textura peștelui, în timp ce legumele rămân crocante […]