Pilaf cu dovleac si stafide
PrinteazaPilaf cu dovleac si stafide din: orez, ceapa, morcovi, dovleac, apa sau supa de legume, stafide, sare, piper, chimen, coriandru, ulei.
Ingrediente:
- 200 g orez
- 2 cepe mari
- 4 morcovi
- 200 g dovleac
- 250 ml apă sau supă de legume
- o lingură stafide
- sare
- piper
- chimen
- coriandru
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Orezul se acoperă cu apă caldă si se lasă deoparte.
In ulei se pune ceapa curăţată si tocată la călit, 10 minute, apoi se adaugă morcovii tăiaţi cuburi mici, dovleacul tăiat julienne, chimenul, coriandrul, stafidele, sare şi piper.
Se lasă pe foc aproximativ 10 minute si apoi se pune peste orezul scurs.
Se toarnă apa, care trebuie să depăşească orezul cu un cm, se acoperă cu capac şi se lasă pe foc pentru 20 de minute.
Pilaf cu dovleac si stafide
Pofta buna!
Nu-mi palce pilaful cu dovleac