Pilaf cu dovlecei şi cimbru
PrinteazaPilaf cu dovlecei şi cimbru din: orez, dovlecel, morcov, ceapa, usturoi, pesto, ulei de floarea soarelui, parmezan, sare, piper, cimbru si vin.
- 150 g orez
- un dovlecel
- un morcov
- o ceapa
- doi catei de usturoi
- o lingura cu pesto
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 100 g parmezan
- sare
- piper
- cimbru
- vin alb demisec
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie felii, apoi cubuleţe. Dovlecelul se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii subţiri, se condimentează şi se prăjesc în ulei încins.
Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi morcovul, se călesc până capătă o culoare aurie şi se adaugă orezul spălat.
Se căleşte până devine sti¬clos, se toarnă o cană de apă şi se condimentează.
Se adaugă apă de câte ori este nevoie ca să fiarbă orezul, se ia de pe foc şi se presară parmezanul.
Se amestecă bine ca să se încorporeze în orez, se toarnă într-o tavă stropită cu ulei şi deasupra se pun feliile de dovlecei.
Se stropesc cu pesto, se introduce tava în cuptor şi se lasă 15 minute la foc mediu.
Cand fierbe orezul se mai pot adauga cimbru sau vin alb demisec.
Pilaf cu dovlecei şi cimbru
Pofta buna!